Az akadályversenyek előnyei

Az akadályversenyek előnyeiA televízió Ninja Warrior és Exatlon versenyeknek köszönhetően hazánkban is egyre többen vannak azok, akik kipróbálnák magukat hasonló versenyeken. Szerencsére lehetőségük is van erre, ugyanis rendszeresen szerveznek Ninja versenyeket az ország több pontján is. Ezeket az akadályversenyek számos előnnyel szolgálnak a résztvevők számára.

Az akadály versenyek úgy vannak kitalálva, hogy egész testes edzést jelentenek a résztvevők számára. Az egész testes edzések segítenek a abban, hogy minden egyes izmodat frissen tartsd, igénybe vedd. Kevés olyan sport van, amely ennyire megdolgoztat minden izmot, mint az akadályversenyek.

Az akadályversenyek segítenek a csontok erősítésében is. Mivel a szabadban vannak ezek a versenyek, így a szükséges D-vitamin mennyiséget be lehet vinni egy-egy verseny alatt. Ez különösen fontos fiatalok, még fejlődő szervezetek esetén, ugyanis ez a korosztály egyre kevesebb időt tölt a szabadban. Az akadályversenyeknek, Ninja versenyeknek köszönhetően ezen is változtatni lehet.

Nem csak fizikailag előnyösek az akadályversenyek, hanem az agyunkat is frissen tartják. Mivel az akadályok teljesítéséhez gyakran nem elegendő a fizikai felkészültség, hanem szükség van arra is, hogy megtervezd az átjutást, hogy végiggondold, melyik a legegyszerűbb átjutási, teljesítési lehetőség.