Hogyan taníts idegen nyelved kisgyermekednek?

Hogyan taníts idegen nyelved kisgyermekednek?Manapság már elengedhetetlen, hogy az emberek ismerjenek legalább egy idegen nyelvet, sőt, ideális esetben akár többet is. Amíg korábban általában általános iskolában kezdtek a gyerekek idegen nyelvekkel ismerkedni, addig ma már minden hozzáértő azt ajánlja, hogy érdemes az idegen nyelv tanítását minél fiatalabb korban elkezdeni.

A legjobb megoldás, ha a gyerekek ugyanúgy tudják elkezdeni az idegen nyelv tanulását, ahogy az anyanyelvüket is tanulják, természetes módon. 4-5 éves korban még nem tudnak a gyerekek írni, olvasni, viszont az anyanyelvüket már elég jól tudják beszédre használni, köszönhetően annak, hogy folyamatosan hallják, gyakorolják a szavakat, kifejezéseket és magát a beszédet. Ugyanígy, ugyanebben a korban ajánlott idegen nyelvet is tanítani kisgyerekeknek. Először furcsa lehet a gyerekeknek, hogy két nyelvet is tanulnak egyszerre, de később meg fogják tudni különböztetni a két nyelvet, és azokat, amiket az adott nyelveket megtanultak, használni fogják tudni.

Ügyelni kell arra, hogy ebben a korban a gyerekek még jóval rövidebb ideig tudnak koncentrálni, figyelni, így nem több órás nyelvórákat kell tartani, hanem a rendszeres idegen nyelv használatot kell preferálni, akár játékos formában, vagy pl. meseolvasással, zenehallgatással.