Gyakori vagyonvédelmi rendszerek

Gyakori vagyonvédelmi rendszerekA vagyonvédelem nagyon fontos, legyen szó magánszemélyekről vagy vállalkozásokról, ugyanis az értékeit mindenki szereti biztonságban tudni. Szerencsére számos különböző vagyonvédelmi szolgáltatás közül lehet választani a maximális biztonságért. Nézzük ezek közül azokat, melyeket a legtöbbször alkalmaznak.

Az egyik legnépszerűbb választás a riasztórendszer. A riasztórendszerek lényege, hogy mozgásra, nyílászáró nyitásra bekapcsol a telepített riasztó, és hangos riasztással jelzi a problémát. Ezt a legolcsóbb kiépíteni, és ha egyszer elkészült a rendszer, nem kell többet rá költeni, így nagyon sokan alkalmazzák.

A másik népszerű megoldás a kamerarendszer. A kamerarendszerek lényege, hogy a ház, udvar egyes részeit bekamerázzák, és a felvételt rögzítik. Ez a rendszer nem ad hangot probléma esetén, viszont visszanézhető felvételt készít.

Gyakori megoldás a fenti két vagyonvédelmi szolgáltatás kombinálása a maximális védelem eléréséért.

Ipari épületek, telepek esetén népszerű az élőerős őrzés. Magánlétesítményeknél nagyon ritkán van erre szükség, nagyobb területeknél, szabadtéren tárolt értékeknél viszont ez az egyik legjobb vagyonvédelmi megoldás.

A riasztórendszer és a kamerarendszer beköthető egy központba is, ahol a nap 24 órájában figyelemmel követik azt, hogy minden rendben van-e nálad. Ha pedig riasztás történik, vagy a kamera képeken olyat látnak, ami nem való oda, akkor tudnak kiküldeni biztonsági személyt, aki személyesen is ellenőrizni tudja a területet.