Lézeres látásjavítás, a legjobb megoldás

Lézeres látásjavítás, a legjobb megoldásA szemüvegek, kontaktlencsék korábbi egyeduralmát ha megtörni még nem is tudja a lézeres látásjavítás, megközelíteni azonban egyre jobban. Nem véletlenül egyre népszerűbbek a szemműtétek, ugyanis a legjobb megoldást jelentik több szempontból is azoknak, akik valamilyen látásproblémával rendelkeznek.

Lézeres látásjavítást csak olyan személyeken végeznek, akik megfelelnek a szigorú alkalmassági vizsgálaton. Az alkalmasság alapfeltétele, hogy a páciens elmúljon 18 éves, és maximum 65 éves legyen. A 18 év sem garancia azonban, ugyanis meg kell várni, amíg kialakulnak a végleges fénytörési hibák. 65 év felett pedig már elkezdődik a szem természetes változása, öregedési folyamata, ami szintén kizáró ok a kezeléseket tekinve. A szigorú alkalmassági feltételeknek, vizsgálatoknak köszönhetően a szemműtét biztonságos eljárásnak számít, szövődmények előfordulhatnak, de nagyon ritkák. Az alkalmassági vizsgálat 1-2 órán át is tarthat, azonban, ha megfelelsz, akkor maga a látásjavító kezelés csak néhány percig fog tartani. A szemműtét, köszönhetően a helyi érzéstelenítésnek, teljesen fájdalommentes.

A kezelést követően azonnal érezni lehet a látás javulását, de a végleges eredmények kialakulásához néhány napra szükség lehet.

Munkába visszatérni a PRK kezelés után általában egy héttel lehet, a modernebb FEMTO, Visumax szemműtétek azonban legtöbbször csak egy napos kihagyást eredményeznek. A teljes felépülés hosszabb ideig, néhány hónapig tart, minden kezelés esetén, de a mindennapi életet csak minimálisan, bizonyos esetekben fogja érinteni.