Álló koszorú, mikor, milyet?

Álló koszorú, mikor, milyet?A koporsós temetések egyik alapvető kelléke az álló koszorú. Az álló koszorúkat a közeli hozzátartozók, családtagok szokták beszerezni, ilyeneket nem szoktak hozni a rokonok, barátok, mivel az álló koszorúk a szertartások fontos részét képezik. Ezeket a koszorúkat szokták a koporsó körül, vagy a ravatalozóban elhelyezni.

Az álló koszorúk könnyen felismerhetők, sokkal nagyobbak, mint a többi koszorú, több virágból készülnek, és ahogy a a nevük is mutatja, úgy vannak elkészítve, mintha fel lennének állítva, neki lennének valaminek támasztva. Ezt a hatást egy saját keret segítségével érik el, egy ilyen keretre vannak felépítve az álló koszorúk. A keretre zöld növényeket visznek fel, majd pedig virágokkal díszítik az egész koszorút. Az árukat tekintve ezek a legdrágább koszorú típusok, a felhasznált virágok mennyisége és a megnövekedett elkészítési idő miatt.

A hosszabb elkészítési időhöz jelentősen hozzájárul az álló koszorúk mérete, általában 80 és 120 cm közötti méretben készülnek, de természetesen lehetőség van még nagyobb álló koszorú készítésére is. Ahogy a többi koszorúnál, úgy az álló koszorúk esetén is nagyon fontos, hogy friss virágból készítsék el őket. Nagyon sokat tud rontani az összképen, ha nem friss virágokból készül egy álló koszorú. Az álló koszorúban használt virágok színének megválasztásakor általában a szolidabb színek a kedveltebbek, mivel a harsány árnyalatok sokak számára nem illenek a temetéshez, annak hangulatához.