A személyi edző képzések előnyei

A személyi edző képzések előnyeiAhogy jönnek rá az emberek közül egyre többen a rendszeres mozgás, sportolás fontosságára, úgy növekszik ezzel együtt a különböző edzők iránti kereslet is. Sorra indulnak a különböző edzői képzések, melyek között mindenki megtalálhatja azt, amely számár a legjobbnak tűnik. Az egyik ilyen tanfolyam a személyi edző képzés.

A személyi edző képzés

A személyi edzők feladata rendkívül széleskörű, elhelyezkedhetnek fitnesztermekben, szállodákban, wellness központokban, valamint alkalmasak kis csoportos és egyéni órák megtartására is. Ennek megfelelően a személyi edző képzés is széleskörű, rengeteg hasznos információt, tudást tudnak elsajátítani azok, akik személyi edzők szeretnének lenni.

A képzés az edzések megtartása, az edzőtermi foglalkozások mellett olyan témákat is érint, mint az anatómia, az edzéselmélet és a sportolás pszichológiai részei. A személyi edzők fő feladata általában klienseik edzéstervének, étrendjének összeállítása, az edzések, gyakorlatok vezénylése.

Nem szabad azonban összetéveszteni a személyi edzőt a teremedzővel. A teremedzők is konditermekben tevékenykednek, de nem egy-egy klienssel foglalkoznak csak, hanem mindenkivel, aki az adott edzőteremben sportol. A személyi edző azonban csak a saját klienseivel foglalkozik, akkor is, ha a konditerem személyi edzőjéről van szó. Ezekért a szolgáltatásokért külön fizetni kell, de sokkal részletesebbek is, mint amiket egy teremedző tud nyújtani.