Gyakori problémák, hibák konténer rendelés esetén

Gyakori problémák, hibák konténer rendelés eseténKonténer rendelésre felújítások, építkezések során gyakran szükség van, ugyanis valahogyan el kell szállítani a rengeteg törmeléket, sittet. Konténer rendeléskor gyakran előfordul, hogy a megrendelők olyan hibákat követnek el, melyek megnehezítik a szállító cég dolgát. Lássuk, melyek a leggyakoribb ilyen hibák.

Mielőtt konténert rendelnél, mindenképpen gondold végig, hogy mekkora konténerre és mennyi időre lesz szükséged a munkálatok elvégzéséhez.

Gyakran előfordul, hogy olyan hulladékot is a konténerbe helyeznek emberek, amit nem szabad. Gyakori tévhit, hogy a sittes konténerbe mindent bele lehet dobni, a valóság ezzel szemben az, hogy veszélyes hulladékot nem szabad, annak megfelelő elszállításáról külön, az ezzel kapcsolatos előírásoknak megfelelően gondoskodni kell.

A konténert hagyd ott, ahova a szállító cég lerakja. Sokszor előfordul, hogy az üres konténert közelebb viszik a munkaterülethez, hogy kevesebbet kelljen a hulladékot cipelni. Ezzel egészen addig nincs baj, amíg a szállító jármű számára megközelíthető marad a konténer új helye is. Ha viszont rossz helyre viszitek a konténert, akkor nem fogja tudni az autó megközelíteni, elvinni.

Konténert csak a saját területedre rendelhetsz, ha közterületen szeretnél elhelyezni, akkor területfoglalási engedélyre lesz szükség, amit az illetékes önkormányzat tud kiállítani.