Biztonsági rendszer típusok otthonunkba

Biztonsági rendszer típusok otthonunkbaA mai világban szinte mindenkinek szüksége lehet biztonsági rendszerre, ha otthonunkat biztonságban szeretnénk tudni. Szerencsére, köszönhetően a technológiák folyamatos fejlődésének, számos lehetőségünk van, ha ki szeretnénk választani a megfelelő biztonsági rendszert. Lássuk, hogy melyek a legnépszerűbb lehetőségek.

Egyszerű riasztók

A legegyszerűbb riasztó típus, amely egyáltalán nincs rendszerbe kötve, csak a nyílászárókra van felszerelve, és azok illetéktelen nyitását hangjelzéssel jelzi. Általában emeleti panel lakásoknál használható, ugyanis ott csak az ajtón keresztül kell behatolóra számítani.

Riasztórendszerek

Ennek a továbbfejlesztett változata a riasztórendszer, amely esetén az egyes szenzorok rendszerbe vannak kötve, és egy központi vezérlővel lehet élesíteni és kikapcsolni a riasztórendszert. A rendszerbe kötés történhet vezetékes módszerrel is (ez az elterjedtebb és az olcsóbb), valamint akár wi-fin keresztül is. A szenzorok nem csak a nyílászárók nyitását és csukását figyeli, hanem olyan szenzorokat is lehet beépíteni, melyek a mozgást figyelik a lakásban, és akkor is jeleznek, ha esetleg a behatoló a nyílászárókon észrevétel nélkül túljutna.

Mindkét rendszer továbbfejleszthető úgy, hogy értesítést küldjön sms-ben vagy hívásként, sőt, akár a rendőrségre, a hatóságokhoz is be lehet kötni a rendszert, akik így azonnali értesítést kapnak probléma, behatolás esetén.