Kezelés a mimikai ráncok ellen

Kezelés a mimikai ráncok ellenA bőr, az arcbőr ráncosodása sokak számára jelent problémákat, így a mimikai ráncok eltüntetése a szépségipar egyik kiemelt részét jelenti. Amíg korábban ráncfelvarrással, tehát műtéti úton történt a ráncok eltávolítása, addig manapság már egy orvos-esztétikai kezelés, a botox kezelés is kiváló megoldást nyújt erre a problémára.

A botox kezelés lényege, hogy egy olyan fehérjét juttatnak be a bőr alatti rétegbe, az izmokba, melynek feladata, hogy blokkolja az idegvégződésből kiinduló jeleket, melynek hatására csökken az izmok összehúzódása. Gyakorlatilag tehát a botox megbénítja az izmokat, melynek hatására a mimikai ráncok megszűnnek. A napsütés miatti ráncokat, valamint az ajkak szélén megjelenő ráncokat nem lehet botox segítségével eltávolítani.

Maga a botox kezelés általában 5-10 percig tart, minimális fájdalommal jár csak, és lábadozási, felépülési idő sincs utána. A kezelés során a botoxot vékony tű segítségével juttatják be a kezelni kívánt területre. Hatása néhány nap után jelentkezik, és általában 3-4 hónapig tart általában, melynek végén akár a kezelés megismételhető, így aki rendszeresen elvégezteti a botox kezelést, kihagyás nélkül élvezheti előnyeit.

A botox előnye, hogy nem csak a ráncok eltüntetésére szolgál, hanem egyéb alkalmazási módjai is ismertek. Ezek közül a legnépszerűbb talán a túlzott izzadási problémák megszüntetése. Egy kezelés akár 7-8 hónapig is megszünteti a túlzott izzadást a kezelt területen. Alkalmaznak még botoxot hátfájás, krónikus fejfájás és pl. kancsalság kezelésére is.