A kender mint üzemanyag

A kender növényről a legtöbb ember számára a bódultságot okozó marihuána jut eszébe. Emellett azonban számtalan hasznos, érdekes felhasználási módja van, különböző területeken hasznosítanak kender alapú termékeket. Ezek lehetnek többek között:A kender mint üzemanyag

  • üzemanyag

  • akkumulátorok

  • építőanyagok

  • ruházat

  • szépségipari termékek

  • orvosi termékek

Cikkünkben a kender alapú üzemanyagot fogjuk részletesebben bemutatni.

A kannabiszból bioüzemanyag állítható elő autókhoz, generátorokhoz, és egy sor más dologhoz, amit el lehet képzelni. A Connecticuti Egyetem tanulmányokat végzett, hogy valóban életképes tüzelőanyag-e, és az eredmények azt mutatják, hogy igen.

A kender egyik legnagyobb előnye, hogy kevésbé termékeny talajon is termeszthető, így olyan földeken is lehet termelni, ahol más növények nem biztos, hogy megélnek. Az egyik fő probléma a jelenlegi bioüzemanyag termeléssel az, hogy gyakran több energiát kell a gyártásába fektetni, mint amennyiért megéri az előállítása. A kannabisz képes lehet ezen változtatni, köszönhetően számos előnyének.

A kendernek nagyjából a kukoricával megegyező talajtermékenységére van szüksége a megfelelő növekedéshez. Azonban a tápanyagigényének mintegy 70%-a visszatér a talajba a növekedési ciklus alatt és után, ezzel jelentősen csökkenti a hosszú távon szükséges műtrágya mennyiségét. Ez egyértelmű előnye az összes többi bioüzemanyag alapanyaggal szemben.

A kender további előnye, hogy a növény minden része hasznosítható, ha a magból kipréselik az olajat, a fennmaradó részek állatok számára takarmányként felhasználhatók.